A Smart Idea

Spyros Kappa Tiny Avatarby Spyros Kappa

Σε τι αφορά;

Η ιδέα αυτή αφορά στο παράγοντα μουσική, ο οποίος αποτελεί έναν απο τους θεμελιώδεις παράγοντες που συνδιαμορφώνουν το χαρακτήρα ενός ιδιαίτερου χώρου εστίασης και διασκέδασης. Αξιοσημείωτο είναι πως οι επαγγελματίες των συγκεκριμένων χώρων, με διαφορετική ευαισθησία κατά περίπτωση, προσπαθούν να αξιοποιήσουν τον παράγοντα-μουσική επιδιώκοντας ενα «προσωπικό ύφος» για το χώρο τους.

Γιατί χρειάζεται μια νέα ιδέα;

Το κοινό που ψάχνει αυτούς τους ιδιαίτερους χώρους -και δεν ταυτίζεται με το κοινό των mainstream επιλογών- είναι πλέον πιο απαιτητικό καθότι πιο ενημερωμένο λόγω της άμεσης πληροφόρησης που βρίσκεται στο Internet. Έτσι, όσο αυτό το κοινό αναζητά τους ιδιαίτερους χώρους άλλο τόσο γίνεται επικριτικό στις αστοχίες των ιδιοκτητών τους να επαληθεύσουν τη φήμη τους. Στα κριτήρια επιλογής ενός ιδιαίτερου χώρου εστίασης ή διασκέδασης πέρα απο τα αυτονόητα «καλή κουζίνα» ή «καθαρό ποτό», έχουν προστεθεί η «αισθητική χώρου», η «αυθεντικότητα» και κυρίως το «μουσικό ύφος» του χώρου. Το κοινό που επιλέγει ιδιαίτερους χώρους προσδοκεί μεταξύ άλλων και προσεγμένη μουσική. Είναι συνηθισμένο φαινόμενο να απολαμβάνει κάποιος ενα εξαιρετικά εκτελεσμένο πιάτο δημιουργικής κουζίνας ενώ η μουσική τον αποσπά επειδή είναι «άσχετη»! Επίσης, η άστοχη μουσική επιμέλεια ιδιαίτερων All-day χώρων όπου κατά την ώρα του Cafe ακούγονται οι ίδιες μουσικές επιλογές με της βραδυνής ζώνης, σε χαμηλότερη ένταση!

Είναι γεγονός πλέον, οτι αυτό το ιδιαίτερο κοινό στο οποίο προσπαθούν να αναφέρονται οι ιδιαίτεροι χώροι, επιλέγει με βάση την ιδιαίτερη κουλτούρα του χώρου, στη διαμόρφωση της οποίας συμβάλλει καθοριστικά η σωστή διαχείριση της μουσικής. Γι’ αυτό, χρειάζεται μια νέα, έξυπνη ιδέα!

Ποιά είναι η ιδέα;

Η ιδέα είναι στο logo MUSIC I CUE και κυρίως στο motto της, «Eclectic music! Always on point».

Το «I CUE», πέρα απο το προφανές λογοπαίγνιο με το συμβόλο ευφυϊας «IQ» όπου προφέρεται με τον ίδιο τρόπο, αναφέρεται αφενός στη διαδικασία ενός DJ mixset όπου ο DJ τοποθετεί σε «σημείο εκκίνησης» το επόμενο μουσικό κομμάτι του προγράμματός του (είτε στο pickup, είτε στο CD Player όπου εκεί γίνεται πιο απλά με το πάτημα του πλήκτρου «CUE»). Αφετέρου, το logo MUSIC I CUE συνοψίζει την ουσία της ιδέας που είναι η Διαχείριση Μουσικής!

Το motto δείχνει το τρόπο που αυτή η ιδέα εφαρμόζεται. «Εκλεκτική μουσική, πάντα επι του σημείου». Ένας ιδιαίτερος χώρος απαιτεί αντίστοιχα ιδιαίτερη μουσική.

Πώς εφαρμόζεται;

Η MUSIC I CUE είναι σε θέση να εξασφαλίσει αυτή την ιδιαίτερη μουσική:

  • Με εκλεκτικές non-mainstream επιλογές. Οι μουσικές επιλογές που προτείνει η MUSIC I CUE, δεν προέρχονται απο το τυποποιημένο χώρο της mainstream σκηνής και γι’ αυτό χαρακτηρίζουν μοναδικά έναν χώρο. Είναι προϊόν προσωπικής και συνεχούς επιλογής (Hand-picking) φροντίζοντας πάντα ώστε η «μουσική βιβλιοθήκη» της MUSIC I CUE να είναι ενημερωμένη, με όλες τις νέες τάσεις του μουσικού χώρου που εκφράζει.
  • Με χαρακτήρα. Η μελέτη ενός μεγάλου πλήθους ειδών μουσικής (Genres) δίνει τη γνώση που χρειάζεται ώστε να επιλέγονται εκείνα τα είδη που αναδεικνύουν τη προσωπικότητα του χώρου και προσδίδουν επιπλέον στοιχεία στο χαρακτήρα του.
  • Με αρμονία. Η σωστή ταξινόμηση (Sorting) των μουσικών κομματιών, βάση των ειδών (Genres) αλλά και άλλων στοιχείων του «Tag-ID«, εξασφαλίζει σε μια MP3 Playlist ή στο live DJ mixset της MUSIC I CUE την αρμονία για τη δημιουργία και διατήρηση των διαθέσεων που η προσωπικότητα ενός χώρου καλείται να προκαλέσει, αποφεύγοντας έτσι το «ραδιοφωνικό» στύλ δηλαδή τις άσχετες εναλλαγές μουσικών κομματιών.
Σε ποιούς χώρους μπορεί να εφαρμοστεί;

Σε χώρους εφαρμοσμένου πολιτισμού -ή πιο απλά σε χώρους Bar, Cafe-Bar ή Bar-Restaurant-, που όλα τα δομικά στοιχεία υπηρετούν μια ενιαία κουλτούρα, με στόχο να εκφράσουν ενα πιό ενημερωμένο και απαιτητικό κοινό.

Σε χώρους που συναισθάνονται τη μουσική ώς δομικό στοιχείο της προσωπικότητάς τους.

Cue up a Reply